do 01-10-2015

fairplay aktie van WB in de pers!

De brief van onze jaarlijkse fairplay-actie doet de ronde op internet en gaat, geschreven vanuit het standpunt van een jeugdspeler, plots viraal. Die brief wordt jaarlijks in een weekend uitgedeeld aan de jeugdspelers (ook van de tegenpartij) om dan te verdelen onder de ouders en aanwezige supporters. Bedoeling is om iedereen aan te zetten tot respect en positief supporteren. Twee seizoenen werd dit reeds gedaan, binnen enkele weken volgt de derde editie (meer info bij het jeugdbestuur).

 

Plots dus heel wat media-aandacht nadat gisteren de brief circuleerde op enkele Facebook-pagina’s (o.a. die van enkele voetbalnieuwssites en voetbalclubs), Stijn Stijnen plaatste hem ook op zijn Twitter-account. Radio 2 en TV Oost gaan er binnenkort wellicht iets rond doen (wanneer we de actie weer in de praktijk brengen). Q Music en MNM konden zo lang niet wachten. Vanochtend werd er aandacht aan besteed in beide ochtendshows.

Op Q las jeugdspeler Milan de brief voor (https://soundcloud.com/q-music_be/milan-schrijft-een-open-brief-naar-alle-mamas-en-papas-van-voetballertjes) en werden daarna enkele reacties besproken alsook de context (jaarlijkse fairplay-actie van Waasland-Beveren). Op MNM kwam Sven Van Hove aan het woord.

Ook HLN online schreef er een artikel over, zie: http://www.hln.be/hln/nl/949/Belgisch-Voetbal/article/detail/2474569/2015/10/01/Liefste-mama-en-papa-deze-open-brief-van-jonge-voetballertjes-is-goed-raak.dhtml 

De Nieuwe Fairplay aktie komt er trouwens snel aan!

fairplay brief