wo 13-01-2016

Voorzitter Jozef Van Remoortel geeft fakkel door aan Dirk Huyck

voorzitterswisselVoorzitterswissel op de Freethiel: Jozef Van Remoortel geeft per direct zijn titel en functie over aan Dirk Huyck, die tot op heden ondervoorzitter was. Van Remoortel zal Huyck en de Raad van Bestuur blijven bijstaan als ondervoorzitter en blijft tevens lid van de directieraad. “Dirk is erg gedreven en krijgt mijn volste vertrouwen als nieuwe voorzitter.”

Het was tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor aandeelhouders, bestuur, medewerkers en spelers dat Jozef Van Remoortel zijn afscheid als voorzitter aankondigde. “Dit is in de eerste plaats een juiste zet voor de continuïteit van de club”, duidt hij. De 66-jarige Van Remoortel wil plaatsmaken voor verjonging. “Dirk is een jonge, gedreven man. Hij zal het hier ongetwijfeld waarmaken, wij gaan hem daarbij helpen. Het is een beetje met spijt in het hart omdat je voelt dat je ouder wordt. Het is toch een bladzijde in je leven die je omdraait. Maar de verantwoordelijkheid van een voorzitter moet je aan jongere mensen overlaten.”

Aanvankelijk zou van Remoortel één jaar de functie van voorzitter op zich nemen, het zijn er bijna twee geworden. “Ik wilde me als voorzitter ten volle inzetten voor de ploeg en Dirk de gelegenheid bieden zich in te werken in de club en in het bestuur. Op die manier kon hij zich in in de schaduw beter voorbereiden op deze taak. Verder zijn er een aantal structurele wijzigingen doorgevoerd, waaronder de oprichting van de cvba, en hebben we het vertrouwen kunnen terugwinnen van heel wat mensen die de club ondersteunen. Daarom dat ik ook twee jaar het voorzitterschap heb willen dragen.”

“Nu heb ik het gevoel dat de club op het juiste spoor is gezet, dat we toekomstgericht een aantal belangrijke en juiste beslissingen hebben genomen. Het was dan ook een geschikt moment om mijn afscheid als voorzitter aan te kondigen en de fakkel door te geven aan Dirk”, aldus Jozef Van Remoortel, die zich als directielid en ondervoorzitter zal blijven inzetten in het besturen van de club.

Voor zijn voorzitterschap was Van Remoortel al eens ondervoorzitter onder oud-voorzitter Melchior Roosens, een functie die hij nu opnieuw opneemt onder de nieuwe voorzitter Dirk Huyck. Dat Huyck de nieuwe clubvoorzitter zou worden wanneer Van Remoortel zou stoppen, was reeds eerder overeengekomen binnen de Raad van Bestuur.

Dirk Huyck wordt dus per direct de nieuwe voorzitter van Waasland-Beveren, na Roosens en Van Remoortel de derde in de nog jonge clubgeschiedenis. Hij sprak dinsdagavond zijn ambities uit: “De ambitie is om een stabiel, commercieel bedrijf te worden. Op sportief vlak willen we eerst een rustig seizoen doormaken en volgend jaar de lat weer iets hoger leggen, zodat we kunnen doorgroeien naar een stabiele middenmoter met een sterke thuisreputatie en een vechtersmentaliteit.”

“Ik hoop dat ik een goede voorzitter zal zijn”, voegt Huyck eraan toe. “Dit is een taak die ik graag op mij neem. Ik wil me steeds aanpassen aan de noden en omstandigheden van de club. Ik was al twee jaar ondervoorzitter en van vorige zomer sportief verantwoordelijke en hoop nu ook als voorzitter de ambities van de club verder te realiseren.”