ma 30-05-2016

quinten Claeys update 30/05 14u30

tekst & foto’s Andy Saey

 

Update 30/05 14u30

Met veel trots en blijheid kunnen we melden dat Quinten vandaag het ziekenhuis mag verlaten om thuis verder te revalideren!

Dit was dan ook de laatste update ivm dit item!

We wensen Quinten en zijn ouders nog veel sterkte in zijn herstel en danken hen ook om ons zo goed op de hoogte te houden in deze moeilijke periode.

Quinten, yes you can……..

IMG_3012

Update 23/05 08u30

Quinten heeft een zeer goede nacht gehad, alle buisjes zijn verwijderd en Quinten verklapte aan de verpleegster dat ze de boodschap moest overbrengen dat alles goed gaat met hem!

Quint is back………

 

Update 22/05 21u44:

Zonet het bericht gekregen dat Quinten uit zijn kunstmatige coma gehaald is en positief reageert op familie en vrienden!

Tranen van geluk gaan door onze WB familie en laten Quinten nu rustig herstellen.

 

Update 22/05 12u:

Beste vrienden,
Na contact met ouders hebben ze laten weten dat Quinten een stabiele rustige nacht heeft gehad.
Dat het een vechter is blijkt dat hij verschillende pogingen ondernomen heeft om te reageren en op eigen kracht wakker te worden.
Aangezien ze vandaag nog onderzoeken willen doen moeten ze Quinten nog in slaap houden.
Op basis van die onderzoeken gaan ze in de loop van de dag beslissen of ze hem laten ontwaken.
Komop Quinten, yes you can!!!!!

NU16

 

 

zaterdag 21/05, het tornooi op KVV Windeke.

Wat een leuke zonnige dag leek te worden met een afscheidsmatch voor enkele jongens die de club gaan verlaten en waar de ouders dachten dat gezelligheid troef ging zijn, is het heel anders uitgedraaid op dit tornooi.

Bij de 2de match tegen onze streekgenoten U16 van KSC Lokeren en bij een tussenstand van 1-1 vraagt Quinten Claeys een wissel aan omdat hij pijn had in de maagstreek.

Onze verzorgster (Katrien Eelen)  die ook verpleegster van beroep is ontfermt zich over Quinten en legt hem met zijn benen omhoog om wat te bekomen.

Omdat het niet echt beter wordt roept ze er iemand van de staff  bij, na het geven van een pilletje tegen maagpijn moet Quinten overgeven en verliest hij even het bewustzijn.

Dadelijk daarop worden de mensen van het rode kruis er bij gehaald en beslissen ze om hem naar de rode kruis post te dragen en de spoeddienst erbij te halen.

Met de hulp van enkele medespelers wordt hij tot daar gebracht en beginnen de eerste onderzoeken (hartslag, bloeddruk) en dadelijk blijkt dat deze vrij laag is……

Na enkele zenuwslopende minuten komen MUG en ambulance toe en neemt de spoedarts het onderzoek over.

Na 3 kwartier krijgen ze Quinten stabiel en vertrekken ze richting AZ Gent waar hem direct een spoedoperatie wacht om een gescheurde milt te verwijderen, toen bleek dat Quinten enorm veel bloed had verloren werd het voor iedereen bang afwachten en duimen…..

De operatie is geslaagd maar Quinten wordt in een kunstmatige coma gehouden!

We duimen allemaal dat alles goedkomt met Quinten, met heel het team, heel de staff, het bestuur en alle ouders en aanwezige aldaar op het tornooi.

Quinten, je bent een vechter en ook hier gaat ge u doorvechten makker!!!!

Deze is voor jou van de ploeg makker………….beker

 

Quinten Claeys