ma 08-08-2016

NU10 Decathlon Cup – Club Brugge

NU10 decathlon tornooiTekst Kris Penen

Op zaterdag 7/8 nam een selectie van de NU10 deel aan de 2de Decathlon Cup georganiseerd door Club Brugge.
Waasland-Beveren, met enkele nieuwkomers in de groep, mocht het tornooi op gang schieten met een confrontatie tegen de Engelse topclub Tottenham Hotspurs.
De Spurs waren een maatje te groot voor onze Leeuwen, maar de 5-0 cijfers waren zwaar overdreven. Waasland-Beveren combineerde echt wel goed en had ook een 6-tal uitstekende mogelijkheden om tegen te prikken.
Een korte pauze gaf ons de mogelijkheid enkele zaken op punt te stellen. De honger om beter te doen tegen Club Brugge B was dan ook groot. Heel groot, zo bleek, want de thuisploeg zag onze Leeuwen van alle kanten opduiken en met wervelend voetbal hadden onze jongens hun revanche beet; de 1-5 was hoopgevend.
Dat was echter buiten de IP11 van Aalter gerekend. Ondanks veel goede wil, konden onze NU10 hun spel niet opdringen. Met het vertrouwen zonken ook de gemaakte afspraken in het niets en bleven we op een 2-1 nederlaag staken. Oplapwerk aan de winkel tijdens de lunchperiode.
Was het de spaghetti die voor frisse benen zorgden of was het de rood-witte lap op de stier, maar Royal Antwerp FC, met nochtans enkele uitstekende en krachtige voetballers in hun rangen, werd overklast door knap combinerend Waasland-Beveren. De 5-0 was oververdiend.
Het Hollandse “Future Talents” bood in de eerste kruiswedstrijd mooi weerwerk, maar kon amper dreigen. Deze sportieve kerels verloren de strijd tegen onze Leeuwen met 2-0.
Waasland-Beveren op kruissnelheid? Toch niet helemaal; de zwakke prestatie, opnieuw tegen een IP11 ploeg, deze keer uit Torhout, deed eenieder in zijn haar krabben. Vooral het gebrek aan mentale weerbaarheid en het verlies aan zelfvertrouwen blijkt een werkpunt te gaan worden. Blijven voetballen, werken en aanbieden ook als het moeilijk gaat, waren de punten die na de match in groep besproken werden.
In de “finalewedstrijd” voor plaats 11 tegen Cercle Brugge zouden we er nogeens vol voor gaan. na een moeilijk begin, namen onze jongens de wedstrijd compleet in handen. Met een knappe 4-1 zege werd dit zonovergoten tornooi aan ’t zeetje afgesloten.
Met een 11de plaats op 18 en bij momenten zeer mooi voetbal kunnen we toch spreken van een knappe prestatie van onze Leeuwen, die ongetwijfeld heel wat hebben opgestoken van deze tornooidag.

 

sportieve groeten,

 

Trainers NU10