wo 15-02-2017

dankwoord aan Eddy Roelandt

Tekst Rudi Leys, foto Andy Saey

Eddy Roelandt, jeugdscout bij RSC Anderlecht

Eddy Roelandt

 

Een aderlating voor Waasland-Beveren, zeker voor de jeugdwerking maar de kers op de taart in zijn rijke voetbalcarrière.

De verbondenheid met de club Waasland-Beveren dateert reeds vanuit de jaren zestig en zeventig toen hij zowel voor het eerste elftal van KSK Beveren als voor Red Star Haasdonk speelde. Op het einde van zijn actieve spelerscarrière bleef hij echter in de voetbalwereld. Bij het BLOSO en in de Heizelschool behaalde hij het trainersdiploma. Als trainer was hij zowel werkzaam in KSK Beveren als in het vroegere Sint-Niklase SK. Bij KSK Beveren fungeerde hij als jeugdtrainer en jeugdcoördinator maar tevens maakte hij verschillende jaren deel uit van de trainersstaf van de eerste ploeg. Hij was zelfs een tijdje de hoofdcoach van het eerste elftal. In Sint-Niklaas trachtte hij als jeugdcoördinator de jeugdwerking op een hoger niveau te tillen. Soms maakte hij ook nog eens een zijsprong naar andere Vlaamse clubs.

De opgebouwde voetbalervaring werd nuttig wanneer de fusie tussen KSK Beveren en Red Star Waasland een feit werd. In samenspraak met oud-spelers van beide clubs zorgde hij ervoor dat de samenvloeiing van de beide jeugdwerkingen rimpelloos verliep. Dit was voor hem dan ook het sein om het scoutingsapparaat van de jeugd te optimaliseren. Urenlang werkte hij aan een uitgebreide database met alle jeugdspelers uit eerste, tweede en derde klasse.

Door de vele contacten met leden van andere clubs had hij natuurlijk een mooi voetbalnetwerk uitgebouwd.

RSC Anderlecht kan nu bouwen op zijn know how. Maar wij laten de deur van onze voetbalclub toch op een kier, want wie weet?

Bedankt voor al wat je de voorbije jaren voor onze en jouw club Waasland-Beveren hebt gepresteerd.

 

Namens de jeugdwerking van Waasland-Beveren