do 04-05-2017

NU11 winnaar Brussels european cup

Zaterdag 29 april mochten onze NU11 aantreden op de ‘Brussels European Cup 2017’, vroeger bekend als de befaamde ‘Rusas Cup’. Dit prestigieuze tornooi is, na de annulatie van vorig jaar door de aanslagen te Brussel, opnieuw gestaag aan het bouwen aan dit toptornooi. Ook dit jaar streden in de NU11 categorie maar liefst 40 ploegen om de eer van dit tornooi in de randgemeente van onze hoofdstad.
 
Onze NU11 wonnen hun groep met 3 overwinningen op een rij (doelpuntensaldo 12 tegen 1) en gingen dus als groepswinnaar de volgende ronde. Onze boys stoomden op hun elan door en zonder enig extra tegendoelpunt in de volgende 4 wedstrijden (doelpuntensaldo 11 tegen 0) mochten ze zich oververdiend FINALIST noemen!
 
In die finale wachtte niemand minder dan onze Wase buren uit Lokeren. Niet alleen een prachtfinale maar ook een prestigeduel! In een leuke strijd eindigde de wedstrijd op een scoreloos 0-0. Zo eindigt W-B dit tornooi met maar 1 tegendoelpunt.
Penaltys zouden beslissen over de beker met de (kleine) oren en tornooiwinst! En wat dacht u? Onze geel-blauwen wisten de beslissende strafschop te scoren! Het feestje kon beginnen.
winnaar tornooi RUSAS
 
verslag van de wedstrijden en tornooiverloop:
 
 Na een uur durende rit op zaterdagmorgen waren onze spelers van dienst, 12 spelers stonden klaar om van dit tornooi een succes te maken. Toch werd er met spanning uitgekeken naar dit tornooi door wille van de grote ploegen die hier aan deelnamen. 
Onze spelers van U11 waren er dan ook op gebrand met een positief resultaat huiswaarts te keren.
 
We stonden dan ook meteen scherp voor eerste wedstrijd deze werd gespeeld tegen Leopold Uccle. 
Het was een leuke wedstrijd om te zien. Iedereen was gretig en het balbezit was meer voor onze jongens. We creëerde enkele kansen, maar ze gingen naast of de paal stond in de weg. De tegenstander bood weerwerk maar onze verdediging stond goed op te letten. toch vonden we de weg naar het doel steeds opnieuw en konden dan ook enkele male tot scoren komen we sloten deze wedstrijd dan ook af met een 3-0 overwinning. 
 
Onze 2de wedstrijd wouden we op het zelfde elan doorgaan en het zelfde spel op de mat brengen maar dit dan tegen Saint Michel.
Met een hoge balcirculatie en een resumé aan aantal doelkansen hadden onze spelertjes niet veel moeite met de tegenstander, ze konden dan ook geen antwoord bieden aan onze spelers en werden op geen enkel moment gevaarlijk. W-B bleef vol vertrouwen en winnaarsmentaliteit doorgaan zodat we deze wedstrijd konden besluiten met een 5-0 overwinning
 
Trainer Omar had ondertussen tegen onze jongens gezegd dat ze niet te vroeg mochten gaan juichten want dat de volgende tegenstander geen lachertje zou zijn dit was La Louviére. Als snel bleek dat dit een wedstirjd met een serieus tempo ging worden en dat dit niet zo simpel zou gaan. De geel-blauwe starten te slap en speelde te weinig met elkaar. La Louviére starten dan weer wel sterk aan deze partij en scoorde dan ook snel de 0-1. Er zat meer in deze wedstijd voor ons en duwde de tegenstander steeds meer achteruit met enkele doelkansen tot gevolg. Toch was het de tegenpartij die de kans had op 2-0 maar lieten deze open kans onbenut. W-B schoot wakker en nam het spel stillaan volledig over en scoorde dan ook nog enkele malen een doelpunt. We sloten deze wedstrijd dan toch af met een 4-1 overwinning.
 
Dan was onze laatste match van de poule aangekomen en dit tegen Stroombeek. Al snel bleek dat deze ploeg enkele maatjes te klein was voor onze U11 en deze wedstrijd werd simpel en zonder al te veel moeite tot een 6-0 overwinning herleid.
 
1ste plaats in de poule en konden we gaan spelen van plaats 1 tot 16.
 
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Chastre Iedereen is er weer helemaal klaar voor. Het balbezit is in deze wedstrijd in ons voordeel en de betere combinaties kwamen het meest van ons. Toch duurde het tot in minuut 8 dat we de eerste bal tegen de netten trapten en zo vrij uit konden gaan voetballen. Met een snelle omschakeling konden we ook nog de 2-0 binnen duwen via een schitterende actie over onze linkerkant. Einduitslag 2-0 in ons voordeel
 
Woluwe Zaventem die ook 15 op 15 haalde stond ons in het volgende duel op te wachten. Een wedstrijd met veel strijd en lef leverde van beide ploegen zeer mooie uit gevoetbalde kansen op. Beiden kwamen moeilijk door elkanders achterlijn. En was steeds hopen op een foutje van de tegenstander. Waasland-Beveren scoorde op een stilstaande fase de bal in de korte hoek en de doelman stond aan de grond genageld. 1-0 dit was dan ook meteen de einduitslag  want beide ploegen dreigden nog wel maar kwamen niet meer tot scoren.
 
Onze voorlaatste wedstrijd van het tornooi moesten we spelen tegen een beter bekend Tubize. Deze onderlinge confrontatie hadden we verloren in de competitie. Revance dachten onze boys. De wedstrijd starten en meteen was het duidelijk dat Tubize wou winnen, Tubize speelde steeds met de lange bal naar een technische sterke spits. Waasland-Beveren kon enkele malen besluiten op een zeer sterk spelende doelman. Onze doelman hield ons ondertussen wel in de partij door een bal over de lat te duwen. W-B bleef elkaar positief aan moedigen en scoorde zo snel 2 doelpunten na elkaar. Zo bleven we ongeslagen en wonnen met 2-0
 
De finale :
Nog nooit meegemaakt maar er werd een Wase derby gespeeld in het grote Brussel.
Waasland-Beveren – Sporting Lokeren
 
Trainer Ignace had de spelers aangemaand om enkel ons spel te spelen en niet te kijken naar het spel van Lokeren. De eerste helft was gelijk opgaand met een scoorloos verloop. Tijdens de rust was de coach tevreden met de inzet en het geleverde spel van de eerste periode. De 2de helft begon en W-B had ondertussen de bovenhand genomen. We creëerde de meeste kansen maar steeds hield de doelman Lokeren recht! Lokeren kwam dreigen en kregen tot slot nog de beste kans van de wedstijd. Maar onze doelman die een super tornooi speelde. Maakte een wereld save ! 0-0 was de uitslag.
W-B was de betere ploeg in de finale en gingen met een goed gevoel richting penalty’s ! daar werd dan ook meteen het gene getoond dat we in de wedstrijd niet konden invullen. SCOREN !!
 
W-B won zo de penalty’s en werden dik verdiend 1ste op 40 deelnemende teams.
De trainer was dan ook zeer tevreden op de jongens omadat ze bleven vechten voor elke bal. De juiste ploeg heeft de grootste beker mee ! en deze gaat richting Beveren mee. Waar elke speler stuk voor stuk keihard en super goed voor gevoetbald hebben. 8 wedstrijden gespeeld waarvan maar 1 tegendoelpunt ! TOPPRESTATIE
 
Nogmaals een DIKKE PROFICIAT van jullie fiere trainers
 
Spelers : Hasan Yuruk, Maarten Willems, Gino Rietdijk, Liam Liébart, Seppe Troch, Lander Verbist, Elano Da Silva, Milan Vanderstraeten, Stan Nuyts, Junior Van Beveren, Milan Suy, Adam Tounsi Stit
 
Trainer : Ignace Van Gasse
Ploegafgevaardigde/Hulptrainer : Omar Yuruk