wo 05-07-2017

Jonge spelers nemen deel aan prestigieus voetbaltornooi in Shanghai!

De spelers en begeleiders van de elite U17 van Waasland-Beveren reizen donderdag af naar china , waar ze uitgenodigd zijn voor een prestigieus tornooi . Het team kwam nog een keer samen voor een extra training .

Ik had al een reis gepland , maar ik ga toch mee naar China . Ik kan daarna nog wel op vakantie .

Rahman Vercauteren 

Eigenlijk is ook voor de U17 spelers de vakantie begonnen , maar toch stonden ze zaterdag vroeg op de freethiel voor een extra training . Met veel plezier , want de reden is een unieke trip naar China .” We kregen een uitnodiging voor een tornooi in Shangai , waarvan zestien ploegen uit heel de wereld deelnemen “. vertelt een trotse jeugdvoorzitter Sven Van Hove . Het is een tornooi voor voetbalacademies en zo kwamen de organisatoren voor ons land bij Waasland-Beveren terecht . We waren meteen overtuigd om deel te nemen .Dit draagt bij tot de uitstraling van onze club , waarvan de naambekendheid in het buitenland groter zal worden .En voor de spelers en begeleiders is het een hele uitdaging en ervaring om tegen talent uit heel de wereld te spelen .We reizen donderdag af met 21 spelers en vijf begeleiders . Niet alle spelers kunnen mee .Sommigen hadden al een vakantie geboekt en zijn ontgoocheld dat ze er niet bij zijn . Dat geldt ook voor mij , want ik had ook al iets gepland , aldus de jeugdvoorzitter die veel verwacht van het tornooi .

We hopen op goede uitslagen , maar vooral op een speelvreugde voor de jongens , duimt Sven Van Hove . De ploeg speelt tijdens het tornooi vijf wedstrijden .In de eerste ronde staan matchen tegen clubs uit china , Australie en Ivoorkust gepland .

De reis kwam compleet onverwacht en we zijn allemaal heel blij met deze kans .Voor onze ploeg is het de eerste keer dat we zo een trip maken en het is al ineens naar China ! Ik had al een reis gepland maar heb er toch voor gekozen om mee te gaan naar China . Ik kan daarna nogwel op vakantie , vindt Rahman Vercauteren .

we verblijven tien dagen in China , vullen Keanu Clement en Kylian Vanderghote aan .Voetbal is natuurlijk het belangrijkste maar we krijgen ook de kans om de stad en de cultuur ginder te leren kennen en dat is ook leuk . We vertrekken donderdag om half vijf ’s morgens aan de freethiel . Dan gaan we met spelersbus naar de luchthaven van Parijs , om vandaar naar China te vliegen aldus de spelers . Het is ene vlucht van 11.5 uur dus de gsm gaat zeker mee 🙂 om muziek te beluisteren verklapt Rahman .