vr 02-03-2018

UHLSPORT NIEUWE KLEDIJPARTNER WAASLAND-BEVEREN

Waasland-Beveren heeft een nieuwe kledijpartner. Het Duitse merk Uhlsport zal in de komende vier seizoenen de uitrustingen verzorgen van de Wase club. Voor Uhlsport is het een comeback in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal. In de jaren 80 (KV Kortrijk) en 90 (Cercle Brugge) was Uhlsport er reeds actief. Managing Director Dominik Solleder kwam over naar de Freethiel om zijn handtekening te zetten onder de overeenkomst.

BRAM LEFEBURE (W-B): “Waasland-Beveren is een club die stap voor stap aan het groeien is. Voor ons was het van een ongelofelijk groot belang dat onze nieuwe kledijpartner hetzelfde parcours bewandelt. We zochten een partner met een positief imago dat strookt met de waarden en normen die wij als club willen uitstralen. De gesprekken met de mensen van Uhlsport bewezen dat er heel veel knowhow en passie in het bedrijf zit. Naarmate de gesprekken vorderden, groeide ook de liefde tussen beide partijen. Ik denk dat we beiden heel gelukkig zijn met dit contract. De fanbeleving moet opnieuw groeien in Beveren, daar is ook de nadruk op gelegd in het contract. Samen met Uhlsport zetten we opnieuw een stap richting professionalisering.”

DAVID VAN DORPE (UHLSPORT) : “Wij zijn bijzonder tevreden met deze deal. Uhlsport groeit de jongste jaren in België en om de verdere groei van de teamwear kant te ondersteunen, wilden we graag een overeenkomst met een referentieclub. Die hebben we gevonden met Waasland-Beveren. Uhlsport heeft in België een uitstekende reputatie als producent van keeperhandschoenen, maar het bedrijf heeft veel meer pijlen op zijn boog. Dat willen we met deze overeenkomst extra in de verf zetten. Waasland-Beveren is een club die qua imago goed bij ons past. Een traditieclub met een rijk verleden, waar hard gewerkt wordt, en dus ook met een mooie toekomst. We hebben de mensen van Waasland Beveren leren kennen als gedreven en hard werkende professionals. Beide partijen hadden een zeer gelijklopend verwachtingspatroon rond de overeenkomst, en daardoor hebben we elkaar vrij snel gevonden.”

 

OVER UHLSPORT : De Uhlsport GmbH werd in 1948 opgericht door Karl Uhl, en heeft zijn hoofdkwartier in Balingen bij Stuttgart. Het bedrijf staat erg sterk in Duitsland en Frankrijk. Uhlsport heeft als referenties onder meer de Duitse clubs FC Kaiserslautern en Fortuna Düsseldorf (met Benito Ramman) en zal vanaf volgend seizoen ook de 1 FC Köln uitrusten. In Frankrijk heeft Uhlsport in 2017 voor vier seizoenen het ballencontract van de Ligue1 binnengehaald en op het WK in Rusland is het de kledingsponsor van Tunesië in de groep van België.

Bij de doelmannen is Hugo Lloris (Frankrijk en Tottenham) het uithangbord. Uhlsport is eveneens het moederbedrijf van het zaalsportmerk Kempa.

De vestiging van Uhlsport in de Benelux bevindt zich in Kortrijk.