za 07-07-2018

Chinatrip van U18 prachtig afgesloten .

De Chinareis van U18 van 6 juli t.e.m. 16 juli 2018

De boog moet niet steeds gespannen staan. Naast het voetbal was er voldoende tijd voor ontspannende activiteiten.

Daar onze slaapplaats in de Qibao High School dichtbij het oude stadsgedeelte van Shanghai was gelegen, besloten we om op zondag 8 juli ’s avonds een avondwandeling in dit stadsgedeelte te maken. In de avonddrukte wandelden we doorheen smalle straatjes, langs oude huizen en tempels en genoten we van de gezellige drukte die de vele kleine winkeltjes te weeg brachten.

Ook de organisatie zorgde doorheen de week voor aangepaste activiteiten. Deze duurden meestal een goed uur.

Op maandag 9 juli nodigde de directie van de Qibao High School de vier ploegen, die op de campus verbleven, uit voor een verbroederingsavond. Na enkele toespraken en demonstraties van typisch Chinese sporten was het de beurt aan enkele jongens van onze ploeg om zich met de andere ploegen te meten in twee uitdagingen. Zowel in de kwis over de wereldbeker 2018 als bij het jongleren in een beperkte ruimte gedurende één minuut werden onze vertegenwoordigers de overwinnaars.

De dag daarna op dinsdag 10 juli trokken we naar een winkelcentrum met hoofdzakelijk theehuizen. Met wat uitleg over het theedrinken mochten we proeven van enkele theesoorten. We troffen het want ons theehuis was de exclusieve theeleverancier van de Chinese president. Op het einde ontvingen we enkele zakjes thee als geschenk. Bij het verlaten van het winkelcentrum aanhoorden we een muzikaal intermezzo. Twee jonge meisjes van ongeveer 11 jaar tokkelden synchroon een muziekstuk op een traditioneel snaarinstrument. De vingervlugheid van deze meisjes sprak tot de verbeelding.

Op woensdag 11 juli werden we ondergedompeld in de wereld van Tai Chi. Onze jongens gingen, in tegenstelling met de Mexicaanse ploeg, volledig mee in het beleven en uitvoeren van de tai-chi-bewegingen.

Tussen de groepswedstrijden en de finalewedstrijden op vrijdag en zaterdag werd er op donderdag 12 juli tijd vrijgemaakt om Shanghai te bewonderen. Vooreerst bezochten de 88ste verdieping van de Jinmao Tower. Op 360 m hoogte hadden we een prachtig uitzicht over de Huangpu rivier en de vele wolkenkrabbers. Nadien konden onze jongens op souvenierjacht in de winkelgalerij van de City Old Temple. Vooraleer we een cruise op de Huangpu River maakten, serveerde men ons nog een maaltijd in een Chinees restaurant. Het hoogtepunt van deze culturele uitstap werd echter de cruise op de Huangpu rivier. De organisatie had drie cruiseschepen afgehuurd zodat we met alle 16 ploegen de tocht konden maken. Romantische muziek begeleidde ons bij het aanschouwen van de verlichte skyline langs de beiden oevers van de rivier.

Vrijdag 13 juli was een speciale dag voor Arne, de kapitein van onze ploeg. We serveerden een verjaardagstaart voor zijn zeventiende verjaardag. Nadien toonden we onze kookkunsten bij het maken van Chinese dumplings. Het proeven ervan stond natuurlijk ook op het programma.

De hoofdactiviteit op zaterdag 14 juli bestond hoofdzakelijk uit het betwisten van de finalewedstrijden met als apotheose om 17.00 de finale tussen Club Pachuca uit Mexico en ASEC Mimosa uit Abidjan in Ivoorkust. Daarvoor moesten we opnieuw de bus voor een trip van een anderhalf uur naar de Tongji Universiteit. De finale eindigde uiteindelijk op 5 – 2 in het voordeel van de Mexicanen. Het werd een mooie finale tussen de krachtigere Mexicanen en frivole balvirtuozen uit Ivoorkust. Nadien werd het tornooi met het uitdelen van de vele prijzen en de slotceremonie afgesloten.

Zondag 15 juli werd het door de vele plichtplegingen een drukke dag. Bij een lunch ontmoette ons team Paul Lambert, de consul van België in Shanghai, en tevens Lin Qiang, Xu Yuxin en Li Xao, enkele belangrijke Chinese zakenmensen. Tijdens dit gebeuren werden er verschillende geschenken uitgewisseld. Tussen YungPark Capital en Waasland-Beveren werd een overeenkomst voor de komende jaren ondertekend.

In de namiddag bezochten we een museum waarin we het ontstaan van de Chinese Communistische Partij konden aanschouwen.

Het officiële gedeelte van deze slotdag werd in een restaurant met één michelinster afgesloten. Verschillende notabelen uit belangrijke ministeries en organisaties boden ons een maaltijd aan.

Deze dag werd al bij al een boeiende ervaring waarbij we moeten beseffen hoe hoog het Belgische voetbal wordt aangeschreven. Een belangrijke basis voor een nauwere samenwerking tussen het Belgische en Chinese voetbal. Waasland-Beveren moet zeker hierin participeren.

Onze laatste busreis bracht ons naar de vlieghaven Pudong Shangai. Even over middernacht steeg ons vliegtuig richting Brussel op.

Deze tiendaagse werd een fantastische ervaring voor de spelers en de teamleden.

Rudi Leys verkozen tot beste Teamleader van het tornooi. Proficiat Rudi  !!

IMG-20180714-WA0002

speler van W-B Ruben Katshiame won de trofee van beste speler van de wedstrijd . Proficiat !!

IMG-20180712-WA0026

foto’s China avontuur kan je verder bekijken bij onze mulitmedia .