wo 02-09-2020

Nieuwe jeugdvoorzitter Dirk Thyssen

Sven Van Hove geeft de jeugdvoorzitters functie door aan Dirk Thyssen.

“Dirk is iemand die kan verbinden en krijgt ons volste vertrouwen als nieuwe jeugdvoorzitter.”

Eerst en vooral wil ik, in naam van het jeugdbestuur, ons respect en dank betuigen aan Sven Van Hove. Dit voor zijn jarenlange inzet en engagement als jeugdvoorzitter van Waasland-Beveren. Wij hopen hem af en toe nog eens te mogen ontmoeten bij onze jeugdwedstrijden en dragen hem een warm hart toe.

Ik besef heel goed dat het voorzitterschap van een jeugdwerking binnen een profclub van het Belgisch voetbal geen sinecure is, maar zie het als een uitdaging die ik met veel energie en toewijding aanvaard.

Ik ben 65 jaar, geboren in Sint-Gillis-Waas, ben gehuwd en heb 3 kinderen. Ik heb in mijn geboortedorp zes jaar als bakker in de zaak van mijn vader gewerkt. Nadien trok ik richting Haven van Antwerpen, en ben er ondertussen 44 jaar actief binnen hetzelfde bedrijf, in diverse functies.

Op vlak van sport heb ik twee passies.

Enerzijds het wielrennen waar ik als supporter voor de lokale wielerclub WSC Vooruit Sint-Gillis-Waas mee ben opgegroeid. Je treft me regelmatig op wielerwedstrijden, zowel bij de jeugd als bij de profs.

Anderzijds het voetbal. Als jonge knaap nam mijn vader me mee naar de wedstrijden van FC Sporting Sint-Gillis-Waas.  Zij speelden dat jaar de derby tegen Beveren. Beveren speelde kampioen, en hun trein was vertrokken. Een groot deel van onze regio leefde mee. Richting 1ste nationale. Dit op basis van eigen jong talent. Dat idee wil ik in mijn engagement naar de club meenemen: Het doorstromen van jong talent en mee achter een voetbalopleiding staan waar aandacht is voor zowel de studies van de jongeren, als de mogelijkheid om door te groeien naar een hoger sportief niveau.  Uiteraard a priori binnen Waasland-Beveren, maar misschien ook naar andere clubs binnen de Wase regio.

Ik kijk er naar uit om in verbinding met ouders en medewerkers samen te werken aan de dromen van onze jonge voetballers.

Ik wens de jeugdspelers alle succes, op school en binnen onze club.

Dirk Thyssen

dirk.thyssen@waasland-beveren.be

foto Dirk Thyssen (002)